söndag 25 september 2011

Nordkyn fortsätter leverera hälleflundra!

Igår var vi än en gång ute på guidning vid det nya området där vi varit så lyckosamma tidigare. Det var ett par veckor sedan vi var där senast och temperaturen i vattnet har sjunkit drastiskt. Jag höll tummarna för att hälleflundrorna fortfarande skulle vara kvar och inte gått ut på de djupare bottnarna här i Barents hav. Jag behövde inte vara nervös över det länge då det redan i första driften small på en hälleflundra på en av gästernas spö för att sekunden senare smälla på en hälleflundra även på hans 10 år gamla sons spö. Den första flundran tas ganska snabbt upp i båten medans grabben fortfarande kämpar med sin livs största fisk. Efter ca 10 minuter ser vi en flundra närma sig båtkanten och ser att den är i respektabel vikt. Den kommer upp och tutchar ytan för att sedan vända och jag säger till grabben att hålla spöt stenhårt varpå hälleflundran ursinnigt drar iväg med ca 50 meter lina. Efter ytterligare någon minut ser vi hälleflundran igen, jag säkrar den snabbt och lyfter snabbt in den i båten innan den hinner dyka ner i ännu en ursinnig rusning. Hälleflundran mäts till 136cm och efter en snabb fotosession släps den tillbaka ner i Barents havs kalla vatten. Vi har som regel att släppa tillbaka alla hälleflundror över 130 cm samt bag limit på en hälleflundra per person och vecka. Detta är otroligt viktigt för att kunna ha ett riktigt bra hälleflundrafiske även i framtiden. Vi rekommenderar även att utöva catch and release på hälleflundror över 120 cm.
Vi fortsatte fisket i ca 6 timmar till efter denna superdrift och resultatet för dagen blev 8 hälleflundror och samtliga 5 gäster fick känna på hälleflundrans ursinniga kraft!

Ett flertal beten användes denna dag men 7 av 8 hälleflundror togs på Mieko Predator Tail som får mer och mer plats i beteshinken för varje tur! :)
 10 år och hälle på 136cm är häftigt det!


Otroligt vacker täckning på denna flundran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar