lördag 4 juni 2011

Camprekord på hälleflundra

Hos oss här på Nordic Safari har vi Havsfiskeguiden på besök, under tre dagar har de utforskat fisket här utanför campen. De lyckades helt ok kan man väl milt säga, när Micke satte PB och camprekord på hälleflundra.
Sent på natten till torsdag kom gänget fram till campen och redan kl 11 samma morgon åkte vi ut med två båtar i full fart ut på Barents hav. Redan på första driften krokar Chrille en hälleflundra som sedan vägdes till 7,5 kilo. Under dagen landas många fina torskar över tio kilo med en topp på 16 kilo. Detta till trots att de flesta torskar som lekt och sedan stannat för att äta upp sig har gått ut på djupare vatten i Barents hav igen. Under dagen krokas två små hälleflundror till men de där stora verkar svårtrugade!

Chrille med dagens första hälleflundra


David med dagens största, en 16 kilos torsk


Dag nummer två var fisket betydligt trögare men trots det krokas en del torsk runt 15 kilo. En häftig händelse under dagen är när Chrille tog fram klass 7 flugspöt och lyckades kroka en torsk alldeles i ytan!

Micke med 15 kilos torsk


Chrille drillar torsk med flugspö


Dag tre börjar bra när jag på första nersläppet direkt krokar en liten hälleflundra men den fortsätter bra mycket bättre när det senare på samma drift smället till rejält på Mickes spö. Vi driftar i 3 knop och plötsligt tar det bara stopp och Mickes rulle börjar tjuta. Är det bottennapp? Några sekunder senare knycker det till två gånger riktigt kraftigt i spöt, HÄLLEFLUNDRA!
40 minuter senare och ett X antal 50 meters rusningar lyckas en grov hälleflundra säkras vid båten. 168 cm och enligt tabellen 66,4 kilo. Nytt PB för Micke och nytt camprekord, succén är ett faktum!

Kan ju även nämnas att David ett par timmar senare krokar en hällefundra som gör en 70 meters rusning för att sedan kliva av. Även tyskarna som besöker campen fightades mot en hälleflundra över 30 minuter här om dagen som sedan vann matchen och gick loss.
Drottningen från djupet verkar ha hittat till vår kust!

Jag med lilla hälleflundran.
Tagen på en Mieko predator shad


Rejält spögung, rejäl hälleflundra!


167 centimeter hälleflundra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar