måndag 13 augusti 2012

Havsrödingsfiske i magisk fjällsjö!

Här om veckan guidade jag Emma Bäcker på ett häftigt fiske I en magisk fjällsjö efter havsröding.
Att ta sig till denna sjö är inte det lättaste, först måste man åka flera kilometer med ATW och sedan klättra upp för ett berg men när man väl är där tror man att man hamnat i himmelen. Sjön ligger i en otroligt vacker dalsänka och vattnet i sjön får kristallklart vatten att verka smutsigt. Under dagen tog vi 12 havsrödingar från 0,5 kilo till strax över kilo men det simmar betydligt större fisk i denna sjö.

Huggen är oftast odramatiska och man luras ständigt att tro att man krokat något betydligt mindre än vad som avslöjas efter några sekunders fight då havsrödingen ger allt och bjuder på en riktigt bra kamp!
Havsöringsfisket är  ett av mina absoluta favoritfisken men nu när jag upptäckt havsrödingfisket i både fjord, älv och fjällsjö har jag hittat ett nytt favoritfiske från land. Jag har i år guidat och fiskat efter havsröding på ett flertal platser här på Nordkyn. Det områdena har gemensamt är att de samtliga befinner sig i otroligt vackra omgivningar och fisket bedrivs i kristallklara vatten, det huvudsakliga fisket är sightfiske(fiska på fisk man ser) vilket är otroligt spännande!

Nämnde jag att det var kristallklart vatten?! ;)

Första kastet gav första fisken!

Relativt nystigen havsröding.

Emma fightas med sin första för dagen.

Och här är den!

Catch and Release!

Nya Savagear Parabellum UL spinn var sjukt nice att drilla fisk på!

Fisken kämpar på!

Efter en tuff fight kom nr två för dagen upp!

Emma drillar fisk igen!

Snabbt foto på havsrödingen
 för att sedan låta den simma hem igen.

Häftigt gröna färger på havsrödingarna
när de varit några dagar i fjällsjön!

Var riktigt kul och tacksamt att fota under vattnet i denna fjällsjö!  

Var bara tvungen att testa lit fluga oxå!

IMAX torrdräkt fungerade utmärkt som vadare!

Som att vandra i en dröm!!!

2 kommentarer:

 1. Så otroligt häftigt, sitter og planerar 2014års fiskeferie og Mehamn ligger högt upp, og detta gör ju ikke fiskefebern mindre för Mehamn,

  Mvh Lars/kapten rödskägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja detta fiske är galet kul och spännande och omgivningarna i dessa sjöar är tokigt vackra! Bästa period för mängdfiske efter havsröding i sjöar är början av augusti men är man ute efter de stora är det mitten på juli som gäller!

   Skitfiske!
   John

   Radera