torsdag 19 maj 2011

För mycket fisk för att fiska!

Idag åkte vi ut sent på eftermiddagen pga. det tuffa vädret på förmiddagen. Tanken var att fiske efter hälleflundra efter ett tips om ett hett område vi fått av en lokal fiskaret.  Väl ute är det fisk överallt men inte av den art vi var ute efter utan torsk. På första driften kunde vi se på ekolodet 35 meter men våra jiggar fastnade på tio meter, på ekoloddisplayen var det fisk överallt. Tydligen hade inte skreien lämnat kusten utan stannat för att passa på att äta upp sig på tobis. Drift efter drift som vi la ca 100 meter från varandra hände samma sak, torsk överallt. S-O och Robert åkte ännu lite längre ut med sin båt och hamnade ovanför ett stim av lite mer storvuxen torsk. Båda två förlorade varsin riktigt riktigt stor torsk men lyckades landa varsin fin, Rober en på 15,5 kilo och S-O en på 19,5 kilo, båda nytt personbästa! När den driften var klar blev vädret drastiskt sämre så vi fick skynda oss tillbaka till campen.

 
S-O drillar 19kilos torsk


och här är den! :)

Robert med sin drygt 15 kilos torsk

Precis under båten!!!


Kommer ni ihåg att jag sa att jag var en dålig förlorare? Team Nordic safari förlorade hälleflundra tävligen mot team Mieko/Fjällfoto. Man kan säga att vi föll på mållinjen när S-O och Robert fick dubbelhugg på hälleflundra på en av dagens sista drifter. 88 cm samt 107 cm långa hälleflundror.
Under dagen utforskade vi sydvästra delen av Nordkynhalvön och hittade flera potentiella hotspots för hälleflundra. På flertalet av områdena hade vi försiktiga hälleflundrahugg. Jag kommer att återvända dit någon dag framöver och hoppas på lite mer aggressiva hälleflundror.


S-O med sin 107cm hälleflundra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar