fredag 27 april 2012

Senaste dagarnas skreifiske.

För några dagar sedan kom en grupp från Ryssland på ett välkommet återbesök. De var här förra året och fiskade hälleflundra och fick då nästan 30 hälleflundror under deras vecka här på Nordic Safari. I år har de fiskat efter stora mängder skrei som stannat kvar efter leken och några har fortsatt inte lekt och är smällfeta. Denna vecka och två till har vi besök här på Nordic Safari av Jakob och Anders, två praktikanter från Osby Gymnasieskola där de studerar sportfiske turism. De har fått vara med ut och guidat de ryska gästerna ihop med mig under två dagar. Skreien har nu flyttat sig ännu närmare kusten och befinner sig nu på riktigt grunt vatten. Ett flertal gånger har vi kikpimplat torsk som gått strax under båten!

 Häromdagen visade jag Jacob och Anders det fantastiska plattfiskemetet vi har här i hamnen i Mehamn. Vi hann bara fiska en timma men lyckades fånga tre sandskäddor och en lite större rödspätta.

Jakob med nytt pb, 17 kilo!

Jag fick en smal men lång torsk med otroligt vackert mönster

Här bänder Jakob igen

Anders med först skäddan, tog ca 15 sekunder!

Jag fick ganska snart en jag oxå och sedan snabbt en till.

Sedan fick jag en fin rödspätta oxå!

2 kommentarer:

 1. Ser fantastikt ut. Roligt med Rödspätta i hamnen :)
  Jag kommer att åka upp igen så snart jag har möjlighet.
  Tack för flera toppen dagar!
  /Tony och gänget.

  SvaraRadera
 2. Ja det är riktigt bra plattfiskemete i hamnen :)
  Kul att ni uppskattade er vistelse här, alltid kul att höra! :)Eftersom jag är en hälleflundragalning rekomenderar jag såklart augusti eller september och lite hällebändande om det blir återbesök! ha det bra och hälsa!

  SvaraRadera